9 Ağustos 2009 Pazar

ADA YAKMAK...

Niye yakar insanlar adaları, ormanları, ağaçları? Neden?

1 yaşından beri giderim, teyzemler ve anneannemlerin yazlığının olduğu Burgazada'ya...arabadan, gürültüden, karmaşadan, şehirden uzaktır Burgazada...Bilen bilir, özellikle İstanbulluların kaçış yeridir adalar...Ama tabii benim favorim 30 senenin alışkanlığıyla belki de kimbilir, Burgaz'dır...Sait Faikle bilinir, Kalpazankayasıyla, Sinem dondurmacısıyla, Rumlarıyla, kiliseleriyle, Bayraktepesiyle, kedileriyle....



Her sene gitmezsem olmaz, bir yanım eksik kalır...göçüp gitti teyzelerim, anneannem, dedem bir bir... ama aslında Burgazadayla hep varlar sanki bu dünyada...Yokluklarında varlıklarını yeniden hissetmek istememden midir, özlemden midir bilinmez, gittim yine bu hafta, 2 günlüğüne Burgaz'a...gezdim doyasıya her köşesini, hasret giderdim özlediğim her noktasıyla...ama yaktılar yine, hem de döndüğüm gün :( niye? neden? kaçıncı kez!!!!


-BURGAZADA'DA ORMAN YANGINI

09.08.2009 - Burgazada'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.
Alınan bilgiye göre, Bayraktepe Mevki'nde saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Adalar İtfaiye ekiplerinin müdahale etti. Söndürme çalışmaları, 1 arazöz ve 1 helikopterin yardımıyla sürdürülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder